Leren breien

Op het net sinds 5-5-2012, 16:01 uur

“Mam wil je mij leren haken?” vroeg dochter vanochtend. Leren haken leek mij niet het makkelijkste. “Vind je het ook goed als we een haasje gaan breien?”
Dat zag ze ook wel zitten. Helaas na een grondige zoektocht kon ik de breikoker niet terug vinden. Dan samen met dochter maar naar het 2e hands winkeltje. Met verschillende breinaalden weer huiswaarts gekeerd. Even de tanden op elkaar voor mij (heb nog steeds erg last van mijn tenniselleboog en knutsel ook niet op dit moment). Uiteindelijk kreeg ze de slag te pakken. Zo trots op zichzelf mocht het hele gezin na elke toer van 10 steken het werk bewonderen.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
hadieopapa:

Prachtig hoor om zo het breien en haken van moeder op dochter over te brengen. Mijn grootmoeder en moeder waren altijd aan het haken en breien. Ze moesten wat in de vingers hebben en daartussendoor werd er heel wat afgekletst. Dit heb ik toch niet van ze meegekregen en vind het dus mooi om dit nu weer te zien opbloeien.

 

Van 5-5-2012, 20:02u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie