Rekendwergen

Op het net sinds 6-1-2012, 17:35 uur

Onze aandachtstafel wordt op dit moment bewoond door de rekendwergen. Ik raakte helemaal geinspireerd door de Math-gnomes.
De jongste is al een poos op school bezig met rekenen dus heb ik wel het beginverhaal verteld en zij mocht kiezen welke dwerg we als eerste zouden nemen.

Vandaag was de beurt aan de min-dwerg. Anchient hearth was een van de sites die mij aan het denken heeft gezet en het spel van hun waarbij je onderweg geblinddoekt knikkers verliest en daarna weer op gaat zoeken met je voeten viel in zeer goede aarde. Op deze manier was dochterlief de hele tijd bezig met de getallen, hoeveel (in ons geval) muizen zitten er nog in het mandje en hoeveel heb je laten vallen en moet je dus nog zoeken. Tussentijds moest er nog wel eens geteld worden, want dan was ze de tel kwijt. De volgende keer gaan we de som erbij opschrijven. Dan is het en ervaren en het verwerken naar een abstract gegeven.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 

Hai Marja, bedankt voor je reactie op mijn weblog! Ik ben meteen bij jou gaan kijken en zie dat ik er eens even goed voor moet gaan zitten! Wat een enig idee is dit, met die rekendwergen! Ik raak meteen geinspireerd voor mijn eigen kleutergroep! Dus … ik kom terug! Lieve groetjes, Barbara

 

Van 8-1-2012, 12:38u

Vandaag was ik begonnen met de pluskabouter. Heeft u ook versjes voor alle kabouters in het Nederlands? Of heb ik er over heen gekeken?
m.vr.gr.
Maaike

 

Van 13-9-2013, 17:46u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie