Wassili

Op het net sinds 28-5-2011, 22:14 uur

De oudste heeft vandaag een theaterconcert. Geschreven door zijn oom. Hij heeft vooral muziek gemaakt. Als klein extraatje mocht hij in het schaduwspel de tulpjes laten groeien in een dor landschap.

In een klein, gezellig boerendorpje woont Wassili met zijn vader, moeder en overgrootvader.

Het is hard werken op het land, ook voor Wassili. Maar omdat iedereen in het dorp plezier beleeft aan muziek maken, toneel spelen en nog veel meer leuke dingen, vinden ze dat harde werken helemaal niet zo erg. Wassili heeft best een mooi leventje! Maar dan komen er twee strenge winters. De oogsten mislukken en de inwoners leven steeds meer in armoede.Wassili’s ouders moeten een vreselijk besluit nemen.Ze kunnen niet meer voor hem zorgen, en met pijn in het hart sturen ze hem op pad naar de stad Boringchem, waar hij misschien een betere toekomst kan vinden.Wassili gaat op weg, met het bijzondere trompetje dat hij van zijn overgrootvader heeft gekregen. Maar in Boringchem blijkt het helemaal niet pluis! Drie Hoge Heren, die een hekel hebben aan plezier, besturen de stad vanuit hun Ivoren Toren. De inwoners zijn erg ongelukkig.En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, moet Wassili ook nog eens door een donker bos waar rare dingen gebeuren! Als dat maar goed gaat…

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie