Verlaat verjaardagscadeau

Op het net sinds 16-3-2011, 15:11 uur

worstjessnijderAls sinds 30.8.2010 ben ik bezig om de lunchtrommeltjes van de kinderen op een andere manier te vullen. Er zit groente bij in. Het lekkerste vinden ze tomaat, wortel en paprika. Wisselend welk kind vinden ze champignon, kleine stukjes quiche, sla, rauwkost en bloemkool ook wel lekker om mee te krijgen. Gedroogde vruchten en noten vinden ze ook regelmatig in hun trommeltjes. Sinds de egg-shapers liggen er ook af en toe hardgekookte eieren in de een of andere vorm in hun trommel. Kwark, pudding, zelgemaakte kleine broodstengels, mini-pizaatjes of hartige baksel komen ze ook wel eens tegen. Het verbaasd mij dat ik het leuk blijf vinden en dat ik  ’s ochtends met plezier in de keuken sta.

bentospulletjesHet is lastig om hier leuke bento-spulletjes te krijgen. Bij de action ooit siliconen cupcakes gevonden. Ook bij de xenos kleine redelijk dichte kleine bakjes voor salade, siloconen vormpjes, en hele kleine uitsteekvormpjes.
Maar de echte leuke dingen vind je toch in Japan.
Laat ik nou een vriendin hebben die op visite ging naar haar familie in Japan. Als verjaardagscadeau kreeg ik allemaal bento-spulletjes. Heel veel schattige prikkertjes, een vorm om hello kitty sandwiches te maken, een hello kitty bentobox, plastic papiertjes om het eten van elkaar te scheiden en wat ik ook erg leuk vond vormpjes om worstjes te veranderen in bijvoorbeeld een pinguin.
Dit alles kreeg ik vorige week al. Vandaag kreeg ik van de post, over uit Japan, de andere spulletjes. Het voelt wel heel dubbel nu. De vader en moeder van mijn vriendin waren in Nederland toen de ramp in hun land gebeurde. Afgelopen maandag zijn ze teruggevlogen. Oma kan niet zo lang alleen blijven. Nu met de kerncentrale waar het niet goed mee gaat, merk ik extra spanning bij mijn vriendin.
nogmeerbentospulletjesBij het open maken van mijn pakje moest ik aan al die mensen in Japan denken die nu geen dak meer boven hun hoofd hebben. Elke avond steek ik een kaarsje aan voor hen.
Bij het uitpakken werd ik toch wel weer een beetje enthousiast. Wat kunnen ze het mooi bedenken in Japan. Ik ben helemaal weg van de zwarte two tier bentobox. Eindelijk een formaat voor mijzelf. Al zaten de jongens te bedelen of zij deze niet mochten gaan gebruiken.  In dit pakketje zaten drie bento-boxjes (de driehoekige is ook wel erg leuk, en ruim ook nog), 3 egg-shapers (hart,ster en een cinnamoroll), 4 uitstekers en 3 saushoudertjes.
Ik kan mij er alweer op verheugen om op maandag en dinsdag hun trommeltjes te gaan vullen.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

Ik kan me al weer verheugen om samen met jou een dagje op stap te gaan en dat ik dan voor de broodjes zorg…. 😉

 

Van 22-3-2011, 18:46u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie