Handwerkbeurs

Op het net sinds 25-2-2011, 22:41 uur

IMG_4149 (400x398)Vandaag samen met vriendin naar de handwerkbeurs geweest. Bij binnekomst zijn we gelijk begonnen met een workshop Temari. Temari is een Japanse Naaldkunst. Met verschillende draden, bijvoorbeeld mooie borduurgarens, maakt u een bal. Deze specifieke naaldkunst is heel leuk om te leren, talloze variaties in materiaal, kleuren, diktes en patronen zijn mogelijk.
De ballen waren al voorbewerkt. Voor de patroon konden IMG_4152 (400x397)we kiezen uit wikkelen of borduren. Wij zijn voor de laatste variatie gegaan. Door een foutje van de workshopleidster hebben we uiteindelijk twee verschillende soorten sterren geborduurt. Wat ik persoonlijk helemaal niet erg vond, om twee technieken te leren. Alleen zie ik het niet zo zitten om met gewoon ‘machine’garen eerst 3 mm om een piepschuimbal te wikkelen. Gelukkig zagen we verderop op de beurs een gevilte bal met daarop een zelfde soort techniek van borduren op de bal. Dat is een combinatie die mij meer aanspreekt.
sjaalviltenGelijk aansluitend door naar de workshop sjaal vilten. Op shiffonzijde met merinowol gewerkt. Vantevoren had ik nog geen idee wat ik zou willen. Dus toen het creatieve proces begon zat ik een beetje, als het ware, met mijn handen in het haar. Vond het erg leuk om te doen. Bij een volgende keer ga ik toch eerst vantevoren eerst op onderzoek uit wat ik ongeveer zou willen.
Na deze twee workshops over de beurs gelopen en allerlei stands bekeken. Ik heb mijzelf verwend met een sjaalmarikenikmini-rondbreinaald, piepkleine hartjesknoopjes, zijdewol en een daglichtlamp. Voor mijn zusje heb ik twee pakketjes gekocht zodat ze kan uitproberen of zij het ook leuk vind om seizoenspopjes te gaan maken. Als speciale verrassing kwam ik, na 6 jaar zoeken, het roze kwarts hartje tegen die ik wilde om bij de urn van een goede vriend te leggen. Toen ik het hartje zag liggen werd ik even helemaal ontroerd.
Een zeer geslaagde dag.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie