Vilten

Op het net sinds 11-8-2010, 23:49 uur

gooiensmijtwerkviltbovenkantviltVandaag met oudste zoon naar vriendin in Dld. Gezellige middag gehad. Haar zoon van school gehaald, heerlijk gegeten met zijn allen en later op de middag een vilten lap maken. De beide heren een klein lapje en ik mocht een hele grote maken. Het wol dat ik koos was van een Bentheimer schaap, een rackaschaap en ouessantschaap. Leuk, maar soms wel lastig werkje. Ik wilde namelijk een mooi gelijkmatig dun lapje maken. Dat is bijna gelukt, op drie hele dunne plekjes na. Het leukst was wel op het eind )vond zoon, op het moment dat ze het vilten lapje lekker hard op de natte ondergrond mochten gooien. De water met zeepspetters vlogen ons toen om de oren. Gelukkig heeft vriendin daar een mooie foto van.
Nu wachten op inspiratie wat ik voor soort popje ik van deze mooi lap kan gaan maken.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

Ik heb het patroon van de grote Wout Sprokkelhout besteld om ooit eens (als alle andere projecten af zijn 😉 ) van zo’n lap te maken…

 

Van 12-8-2010, 21:26u

Groot in de zin van 52 cm. 🙂

 

Van 12-8-2010, 21:27u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie