Dansen met kaarsen

Op het net sinds 17-12-2008, 14:16 uur

 

dansenmetkaarsen.jpg

Ooit heb ik eens een cursusdag over Decemberdansen gehad. Geweldig vond ik het onderdeel; dansen met kaarsen. Het eerste jaar durfde ik het nog niet aan. Het jaar erop moest ik het toch echt gaan doen. Sindsdien is het de vaste afsluiting van de laatste gymles van het jaar. De peuters dansen met een ster (op batterij). De anderen met een wachinelichtje in een glazen potje. De jongsten, stilzittend in de kring, laten het lichtje dansen. De oudere kinderen zachtjes lopendmet het potje door de ruimte. De groep 8-9 jarigen krijgen een dans met dinerkaarsen. Zij krijgen een dans waarbij ze letterlijk en figuurlijk het licht aan elkaar doorgeven.
Ooit heb ik het een jaar overgeslagen. Daar kreeg ik gelijk commentaar op: “Juf, waarom geen kaarsen dit jaar?” En ach, deze juf vind het zelf ook geweldig. Ook al is het voor mij elk jaar hetzelfde. Het is en blijft een sfeervolle afsluiting.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie