7 koningen

Op het net sinds 18-5-2008, 12:54 uur

 

7koningen2008.jpg

Het was weer zover, de 7 koningen waren weer in het land. Dit keer moesten 4 vrouwen de wereld redden door wijze verhalen te vertellen. Het probleem was dat in een ver verleden de Goden verhalenvertellers + naar de aarde hadden gezonden om de mens tot inkeer te brengen (minder haatdraagend, jalours, bezitterig e.d.). Alleen de heerser van de aarde vond dit niet goed en liet de verhalenvertellers 1 voor 1 om het leven brengen. Net voordat de laatste verhalenvertellers omgebracht werden konden ze nog enkele verhalen op stenen beitelen. Deze stenen verborgen ze in het hoge noorden. Eeuwen later zochten de 4 vrouwen deze tabletten. Zij vonden ze, al waren ze in scherven. Eén voor één werden de tabletten weer in elkaar gezet. Er bleken 4 verhalen bewaard gebleven te zijn. Iedere vrouw kreeg 1 verhaal en deze mocht zij verder door de wereld vertellen.
Aan het einde van het 7 koningenspel (die dit jaar door Karin werd bedacht en gemaakt) werden de surprise’s en cadeaus uitgedeeld. Het was weer heel speciaal. Op de foto kan je het geheel helaas niet goed zien. Marike mocht lekker trekken aan haar 7 koningen (trekpoppen). Karin had alle verhalen gefiguurzaagd, ieder kreeg zijn eigen verhaal mee. Karin mocht met de schapen over het bed gooien om de koningen in slaap te krijgen. Ik kreeg de uitleg dat in sprookjes de heksen verkeerd begrepen werden, dit omdat koning 2 bang is voor sprookjes. Nu weer een jaartje wachten…

ps. de vlag hangt nu (18/5) nog steeds bij Karin buiten te wapperen)

Je kunt reageren of trackbacken.

4

Het was weer super gezellig en er waren weer erg leuke cadeau's. Ik kan haast niet wachten tot volgend jaar. Kunnen we het niet vervroegen?

 

Van 18-5-2008, 20:45u
 2 
marike:

Zeg Sanne volgens mij heb jij wel een jaartje nodig 😉

 

Van 19-5-2008, 09:14u

Omdat ik een schildpad ben?? Nou, de vorige surprise heb ik ook in twee weken gemaakt. 😉

 

Van 19-5-2008, 10:46u

Hangt de vlag nog?

 

Van 25-5-2008, 15:59u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie