Koude rode bietensoep

Op het net sinds 17-3-2007, 09:02 uur

Afgelopen nacht ging om 01.15 uur de telefoon. Ik schrok er wakker van. Na het opnemen krijg ik een gesprek in de Wolfgang te horen, net of ik een derde luisteraar was. Wat ik nog meekreeg was dat het ging over koude rode bietensoep.
Wat is dit voor telefoontje? Hoe kan ik duidelijk maken dat er wat niet klopt? Ik kan moeilijk de telefoon laten trillen. Heel hard gillen wil ook niet, dan heb ik alle kids wakker. Dus besloot ik maar zo hard als ik durfde tring tring te zeggen. Na wat gekraak werd de verbinding verbroken.
Boos in bed gekropen en er weer bezord uit. Erik gebeld waarom hij mij toch zo raar belde. Erik wist van niks, of ik niet gedroomd had?  Euh nee, verteld welke 2 stemmen ik hoorde en dat het over koude rode bietensoep ging. Hij navragen en ja daar was inderdaad net over gepraat. Dan maar naar beneden. Dankzij de nummermelding kunnen achterhalen wie het wel was. Diegene lag net in bed. Was dus per ongeluk gegaan, zijn blokering zat er blijkbaar niet op. Weer terug in bed gaat de telefoon weer. Mijn zwager met de vraag of ik ook een recept van koude rode bietensoep voor hem heb. Arjan bij deze (al moet ik er eerlijkshalve bij zeggen dat ik gruwel van rode bieten)

Omschrijving: Rode bietensoep
Aantal personen: 2
Keuken: Nederlands
Techniek: Koken
Smaak: Anders
Soort gerecht: Soepen
Hoofdingredient: N.v.t.
In combinatie met: N.v.t.
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingredienten: 1 lente-ui 150 g rode biet 1 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar 3.5 dl groentebouillon (van een tablet) 100 g zuurkool 2 el Becel voor de Koffie eventueel zout, peper 1 tl citroensap suiker 0.5 tl vers geraspte mierikswortel
Hulpmiddelen:
Voorbereiding:
Bereidingswijze: Maak de lente-ui schoon, snijd het groene gedeelte in ringetjes en hak het witte gedeelte fijn. Laat de rode biet uitlekken en snijd deze, indien dit nog niet zo is, in blokjes. Verwarm de Becel Bakken en Braden Vloeibaar in een pan en smoor de lente-ui en rode biet hierin. Voeg de groentebouillon toe, kook de groenten ongeveer 10 minuten en pureer het geheel met behulp van een staafmixer. Hak de zuurkool grof en voeg het toe aan de rode bietensoep. Breng de soep aan de kook, voeg de Becel Voor de Koffie toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap, een snufje suiker en de mierikswortel. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de ringetjes lente-ui.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

Brrrrrrrrr, ik kom voorlopig maar niet bij Arjan eten. Gruwel gruwel gruwel.

 

Van 18-3-2007, 12:44u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie