Op zoek naar…

Op het net sinds 15-10-2006, 21:30 uur

 

springopeenboomstronk.jpg

…kastanjes. Met opa Harry en de kids ben ik vandaag in het speelbos op de Holterberg wezen wandelen. We vonden vanalles, vooral veel speelgedeeltes. We hadden de ‘speel’route genomen van Joep de Eekhoorn. De jongens kenden de route al en lipen enthousiast vooruit. Tosca wil alles wat haar broers ook doen proberen. Dus door de tunnels, over de heuvel/boomstammen, boomstammen duwen, klimmen naar de boomhut, in de hut gemaakt van stammen, door de bosjes, op de houten paddestoel en trein en schommelen (dit laatste vond ze niet echt wat). Ondertussen vonden we veel eikels, vooral die van de amerikaanse eik hebben we in de tas gestopt. Denne-appels, boomschors, beukenootjes, bladeren, maar geen kastanjes. De route is maar 2 km van dit uitgestreke bos. In deze 2 km kwamen we geen enkele kastanje tegen. Hoe zou het

boomstronkklimmen.jpg

in de rest van het bos zijn? De jongens konden nog wel verder lopen, Tosca wou op het einde getild worden. Haar heb ik in de lifter het laatste stukje getild, ook nog even over de wiebelbrug. In het bezoekerscentrum hebben we een paar zoekkaarten gekocht. Wij hadden er al twee die regelmatig gebruikt worden. Ik wist niet dat er nog meer van dit soort kaarten waren. Het was dan ook lastig kiezen voor de jongens.
Nog steeds zonder kastanjes ging de reis huiswaarts. Opa wist in de buurt an Deurningen nog een kastanjeboom op een boerenerf. Aan de kant van de weg is hij gestopt en zodoende zijn we nu toch nog in het bezit van 11 kastanjes.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
marike:

Hier in de Hasseler es staat er ook een, een kastanje boom. niet bij de vijfer waar jullie vroeger woonden, maar een vijfer verder. bij een bruggetje staan een aantal eiken rond een speelplek en een grote kastanje boom erbij. Nu rapen mijn kids vaak na school daar de kastanjes weg, maar wie weet ligt er nog wat.

 

Van 20-10-2006, 17:33u

Hier staan op het terrein van de kleuterschool een aantal kastanjes. Je treft er de kindjes rond deze tijd van het jaar ook steeds naar beneden kijkend en bukkend aan.

 

Van 21-10-2006, 10:26u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie