Concert met een sprookje

Op het net sinds 14-10-2006, 19:10 uur

Vanmiddag zijn we gaan kijken naar oma Erna (op de cello in het orkest) en naar Wim (de verteller).
Voor de pauze werd er muziek gespeeld die vantevoren werd uitgelegd door Wim. Zo kon je horen hoe Roodkapje bloempjes ging plukken, dat de wolf naar het huisje van oma sloop, het gesprek tussen roodkapje en de wolf:’ oma wat heeft u een grote oren…’, dat de jager eraan kom (dit stukje vond Pjotr wel interressant want hier kon je de hoorns heel goed horen), het schot dat de jager lost, het openritsen van de buik, de opluchting van Roodkapje dat ze uit de buik kwam -kon ik er zelf niet zo goed uithalen. Het laatste wat je kon horen was dat oma aan de borrel ging. Dit laatste heb ik zelf nog nooit in het verhaal van Roodkapje gehoord. Maar in mijn fantasie kan ik mij er heel wat bij voorstellen…de muziek liet ook veel ruimte over om een ‘dronken’ oma voor te stellen.
Pjotr dirigeerde met de drie muziekstukken mee (Hans en Grietje, Sneeuwwitje en Roodkapje). Ocki wist zich geen houding te geven en verschoof van zijn ene bil op de andere, liet zijn benen hard tegen de stoelen knallen, zat zich duidelijk te ‘vervelen’. Na de pauze werd het verhaal ‘het standvastige tinnen soldaatje’ vertelt op de muziek. Dit vond ik heel mooi de combinatie van het vertellen door de muziek heen. Alleen dit verhaal had ik nooit uitgezocht. Hoewel ik het verhaal vroeger vaker dan 1 keer heb gelezen, kwam dat meer omdat mij de platen die erbij getekend waren mij aantrokken. Deze beelden kon ik mij nu dan ook zo weer voor mijn geestesoog halen. Het verhaal zelf vind ik loom, weinig uitdagend. Het weinige wat ik zelf zo snel uit het verhaal kan halen is, wat er ook gebeurd – laat het over je heen komen en ga door. Op zich zou ik het heel leuk vinden om 1 van de mooie verhalen die Wim verteld ondersteund door een orkest te zien. Alleen ben ik dan bang dat je hiervoor eerst een componist zal moeten vinden, of zouden er meer muziekstukken geschreven zijn voor verteller en orkest?
Conclusie van de jongens. Ocki vond het verhalengedeelte wel mooi maar de muziek niet. Pjotr vond het wel mooi- maakte hem niet uit of er alleen een verhaal wordt verteld of samen met een orkest.

Je kunt reageren of trackbacken.

3

 1 
Erna:

Er zijn meer muziekstukken geschreven voor verteller en orkest ,wat denk je van Alfred Jodocus Kwak ,en Peter en de wolf en het Carnaval der dieren b.v.Maar wat ik mis in jou stukje is ;hoe vond je het orkest spelen , goed of niet zo goed?

 

Van 15-10-2006, 01:24u
 2 

[1] Ik vond het mooi om te horen. En leuk om naar de kijken. Behalve dan de cello mevrouw vooraan, die kauwde kauwgom en dat vond ik storend. Maar de muziek was voor mij een genot om naar te luisteren.

 

Van 15-10-2006, 17:44u
 3 
Erna:

[2] daar erger ik me zelf ook al heel lang aan ,ze doet dat altijd met de repetitie maar ik wist niet dat ze het ook tijdens concerten doet .Wat denk je, zal ik er wat van zeggen?

 

Van 15-10-2006, 18:20u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie