Cursusje Annelies

Op het net sinds 28-9-2006, 22:41 uur

De EHBO-cursus is vorige week begonnen. Op zich interressant, maar het gaat me iets te snel met het theoretische gedeelte. Vanavond ben ik alleen gegaan. Marike heeft helaas een beginnende longontsteking.
Met een klein clubje hebben we de stabiele zijligging doorgeworsteld. Letterlijk en figuurlijk worstelen. Blijkbaar wordt om de twee jaar het oranje kruisboekje bijgesteld. Dit keer is oa de stabiele zijligging veranderd, op zo’n manier dat onze instructrice met de andere instructeurs erover wil hebben hoe zij met deze nieuwe (blijkbaar niet helemaal kloppende) manier omgaan.Zij had het nieuwe boekje tegelijk met ons vorige week gekregen.
Elke keer dezelfde handeling; letten op gevaar-naar het s.o. lopen-controleren of hij bij bewustzijn is. Hier droom ik vanavond nog van; knielen bij het s.o.- handen op de schouders en dan in het ene oor—Annelies!—-andere oor; hoor je mij!—-boven het gezicht; doe je ogen eens open!  Dit stukje dus; Annelies, hoor je me, doe je ogen eens open, dat gaat er niet meer uit. Met als gevolg dat ik bij het oefenen elke s.o er Annelies noemde. Ook nog te verantwoorden onder het motto; als het s.o. hierop reageert met:” Nee ik heet geen Annelies,” dan is het s.o. ook niet buiten bewustzijn, toch?  (Dus pa en ma ik weet nu ook hoe de helpster van de cursus heet 🙂 en ik moest jullie de groetjes van haar doen).
Nu nog een s.o. vinden die al deze oefeningen, oa stabiele zijligging, hoe te handelen bij verslikking, rautek-greep ed met mij wil oefenen (pa/ma?). Erik ziet dat niet zo zitten.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
hadiepa:

Voor bijlessen wil ik wel helpen hoor. Zo gauw vergeten we de hoofdlijnen niet; ik ben heel vaak slachtoffer voor stabiele zijligging geweest en kan zo gaan liggen van bewusteloos naar stabiel. Ook flauwte en shock kan ik goed spelen. Schreeuwen bij pijn was niet mijn sterkste punt omdat ik een zachte stem heb maar uitbeelden gaat prima. Alleen voor hartreanimatie hanteer ik nog het oude systeem; is op zich ook prima hoor maar dit is nu aangepast. Ik denk maar zo, als je maar helpt zoals ik al eens heb moeten doen in de praktijk. Dat soort beelden zie ik nog wel eens weer terug als ik op de rampplaatsen loop. Een keer een dode van het toilet gehaald en daarna een jaar lang niet meer zelf op dat toilet geweest; ook nu nog vaak niet; ik weet het dat het aanstellerij is maar automatisch ga ik nu op de andere tenzij deze is bezet. Voor verwondingen ben ik niet zo bang want ik wordt nog veel gevraagd bij ongelukjes ondanks dat er nu andere EHBO-ers zijn wil men mij er nog altijd bij halen en hebben.

 

Van 29-9-2006, 22:06u

Ik wil best slachtoffer voor je zijn hoor. Ik ben het immers wel gewend om zo nu en dan een ongeluk(je) te krijgen. 😉

 

Van 29-9-2006, 23:37u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie