Keuken

Op het net sinds 16-9-2006, 23:27 uur

Vandaag hebben we een uitbreiding voor onze keuken uitgezocht. Nou nou nou wat een zit was dat. Gelukkig stond de opstelling al redelijk vast. De uitbreiding krijgt dezelfde kleur (ahorn) als wat er al staat. Al het apparatuur hebben we nieuw uitgezocht. Mijn schoonvader zei dat we van de ideale situatie moesten uitgaan en dan wegstrepen als het boven het budget zou gaan. Om eerlijk te zijn schrok ik van de prijzen en vroeg mij af of we ooit een uitbreiding konden vinden die binnen het budget zou passen.
Maar goed we gingen uit van een ideale situatie. Het zag er inderdaad erg mooi uit allemaal. Van de prijs sloeg ik stijl achterover. Gelukkig hoefde ik mij daar niet mee te bemoeien. Elke keer als ik mijn schoonvader hoor onderhandelen kan ik nog net op tijd bedenken dat ik mijn mond niet open moet laten vallen. Dit keer ook. Hij kwam zo sterk over en met een voor mij heel steekhoudend argument. De prijsonderhandeling met de afdelingsmanager was een gedeelte waarbij ik mij het liefst onzichtbaar had gemaakt.
Mijn schoonvader had een bedrag in zijn hoofd wat 300 lager lag dan zij wouden gaan. En met een voor mijn gevoel een beetje boos toontje in zijn stem zei mijn schoonvader dat de afdelingsmanager maar terug moest naar zijn meerdere en dat die het best voor het geboden bedrag zou willen doen. Ik zag die ‘arme’ man rood aanschieten in zijn gezicht en terwijl hij wegliep zag ik rode vlekken in zijn nek. Met een stuk rustiger gezicht kwam hij weer terug en kon ons de hand schudden. Wij mochten de keuken hebben voor dat bedrag. Waarschijnlijk wordt deze geplaatst in de tweede week van het nieuwe jaar. Maar waarom er nou toch zo onderhandeld moet worden en de prijs niet gewoon de prijs is hier in Nederland? Ik ben blij dat ik niet heb hoeven onderhandelen dan had ik er volgens mij nog bij moeten betalen.

ps. wat wel weer jammer was. Doordat het hele geheel 3 1/2 uur duurde liep ik het romantische etentje mis (gekookt door schonnpapa himself) in de tuin, bij kaarslicht. Arme schoonmama die zolang op ons heeft gewacht.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

Ik kan alleen onderhandelen als ik daarvoor in een bui ben. Maar 300 eypo! Da's toch knap onderhandelen.
Verder is dat onderhandelen maar vervelend. Brrr.
Ben wel benieuwd naar de keuken.

 

Van 18-9-2006, 09:05u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie