Slakkenbak

Op het net sinds 9-9-2006, 22:21 uur

 

sslak.jpg

In de zomervakantie waren het buurjongetje en Pjotr bezig met een dierentuintje te maken in de voortuin. Het favoriete dier was; de slak.
Hele bruggen over alle ‘kooien’ heen, werd er voor de slak gebouwd. De arme slak werd dan eens hier en dan eens daar neergezet. Als hij ’s avonds ontkwam werd er de volgende dag weer druk naar een slak gezocht.
Wat een verbazing op het gezicht van deze beide heren toen van de week bleek dat de thematafel in hun klas dit keer over – de slak- gaat. Dit resulteerde thuis erin dat het terrarium werd omgetoverd tot een slakkenbak. De slakkenbak ging op vrijdag mee naar school, tot grote vreugde van de andere kinderen in de klas. Omdat de juf bang was dat de twee slakken het weekend op school niet zou overleven, is de bak dit weekend weer thuis. Vandaag chinese kool gekocht voor onszelf en ook een blaadje aan de slak gegeven. De slak vond het heerlijk. De jongens zaten er met hun neus op. “Mam, je kunt het horen dat hij eet.” Tot maandag mag de bak op tafel blijven staan, want dan moet hij weer mee naar school.

Je kunt reageren of trackbacken.

3

 1 
Erna:

leven ze nog na een paar uur in een hete auto?
ik schaam me dood !

 

Van 15-9-2006, 18:19u
 2 

Als er droogte (of hitte) is dan trekken slakken zich helemaal terug en leggen een soort slijmlaagje aan bij de ingang die dan indroogt zodat zij beter beschut zijn en niet zo snel uitdrogen. Ze leven dus nog en de jongens hebben ze vandaag uitgezet in de tuin van de lege buren.

 

Van 15-9-2006, 20:58u
 3 
Erna:

[2] gelukkig maar ! ik vind het trouwens wel grappig klinken ,de tuin van de lege buren,een idee voor een boek misschien ?

 

Van 16-9-2006, 00:21u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie