Andere klas,ander plein

Op het net sinds 7-9-2006, 23:11 uur

Nu Ocki ook in de middenbouw zit is er voor ons ook het nodige verandert. Zo hoef ik nu niet meer de halve school door ’s ochtends om de jongens naar hun eigen klas te brengen. De deuren van hun klassen zitten nu tegenover elkaar. Als ik strategisch ga staan kan ik naar allebei tegelijk zwaaien. Ze moeten de hoofdingang nu nemen. Deze zit op het grote plein. Dit houdt in dat ik bij het halen ook op het grote plein moet wachten. Tosca vindt dit wat minder. Hier is geen zandbak, glijbaan en geen schommels.
Ocki vind het allemaal wel best. Volgens eigen zeggen mist hij de onderbouw niet. Hij speelt in de pauze ook wel met vierdegroepers. Dat wil zeggen hij wurmt zich bij Pjotr in zijn spel en zijn vriendengroepje. Zolang Pjotr dit nog goed vindt.

kijkeninhetlaatje.jpg

In de klas zitten ze in groepjes. Bij zijn groepje is hij de enigste derde groeper. Maar hij zit naast Sem en die vindt hij erg aardig. Vanmiddag zijn we bij de beide heren even de klassen en plaatsen wezen bewonderen. Ocki liet uitgebreid zijn inhoud van de beide laatjes zien. Pjotr kon niet wachten om zijn laatjes te laten zien en stond er springend naast te wachten tot Ocki klaar was. In Pjotr zijn laatje lag een stuk minder dan bij Ocki dus hij was iets eerder klaar. Jammer van de middenbouw vind ik is dat je minder contact hebt omdat ze liever niet hebben dat je bij het wegbrengen nog even mee de klas ingaat. Wel mag je tussen de middag of na schooltijd de klas in. Ik denk dat ik dit nu vaker ga doen. Hoef nu niet meer heen en weer tussen de pleinen om mijn kids op te halen.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
marike:

dat is wel heel leuk om de tijd te nemen, op school praten ze nog over school. Als ze thuis zijn is dat al weer zo ver weg. Ik ben vaak op school en dan krijg je veel meer mee over wat er speelt.Als ik zoms zie hoe snel ouders weer weg willen zonder naar het nieuwe kastje of het mooie werkje van hun kind te kijken dan vind ik het zonde dat ze niet eens weten wat ze missen. en je krijgt het nooit terug,dus neem er lekker de tijd voor en geniet.

 

Van 9-9-2006, 10:41u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie