Trots

Op het net sinds 10-8-2006, 15:39 uur

Mijn ene jongetje is motorisch best wel handig maar bang om dingen te doen. Mijn andere jongetje is motorisch niet zo handig maar durft wel weer.
Als klein jongetje had hij moeite met zijn evenwicht. Over een muurtje lopen was moeilijk. Maar met een hand, vooral van opa, wou hij wel. Over een gymbank lopen heeft heel lang geduurd. Schommelen…nog steeds niet iets wat hij zou doen.
Fietsen was wel uitdagend maar door het wiebelen te moeilijk en eng. Sinds deze zomer heeft hij het helemaal te pakken van fietsen. Het zadel zou eigenlijk hoger moeten, maar het boutje en moertje zijn stuk. Erik heeft deze er gisteravond uitgehaald zodat ik vandaag een nieuwe kon halen. Helaas waren de beide fietsenmakers waar ik heen ging gesloten wegens vakantie. Alle andere kinderen waren wel aan het fietsen. Omdat mijn oudste kereltje niet zo van fietsen houdt, stond deze een poosje geparkeerd voor ons huis. Tosca en ik waren ook buiten. Ocki wou de fiets wat beter aan de kant zetten. Hij probeerde of hij erop kon komen, wat niet lukte door de stang ertussen. Dit bracht mij op het idee om samen even op Pjotr zijn fiets te gaan fietsen. Dus oefenen om het been via de achteropzwaai naar de andere kant te krijgen. Met een duwtje van mij fietste hij weg. Pjotr zijn zadel had ik gisteren net hoger gezet. Ondanks dat hij net bij de trappers kon keek Ocki helemaal verrukt. Telkens opnieuw moesten we het opstappen en afstappen oefenen. Toen dit beheerst werd ging hij slalommen om de bomen heen. Ik vond het helemaal te gek. Wauw, dacht ik. Dit vind ik heel knap van hem. Jammer dat een regenbui zijn oefenpogingen in het water deden belanden.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie