Wijzer worden

Op het net sinds 26-7-2006, 10:55 uur

Gisteren bij het maatschappelijk werk werd me wederom eens duidelijk dat ik wat aan mijn slimheid moet doen. Jaren en jaren lang heb ik gedacht dat ik dom was. Ik heb moeite met moeilijke woorden en dan ga ik op slot. De ouders van S, mijn voormalige vriend, en S zelf vonden dat ik de Pabo niet af moest maken want dat zou ik niet trekken. Hier heb ik destijds naar geluisterd, het bevestigde toen mijn idee.
Ik weet veel dingen niet, kijk blijkbaar niet verder dan mijn eigen neus. Weet niet wat er op de wereld gebeurt. Kan over veel dingen niet meepraten.
Nu ben ik het zat. Ik zal dan wel niet de slimste zijn. Ik zal wel opnieuw moeten leren hoe je moet leren. Dit zal me wel moeite gaan kosten. Maar ik wil mezelf niet meer dom noemen.
Na de zomervakantie gaan Marike en ik een EHBO cursus volgen. Dit is dan een mooie oefening voor de cursus die ik graag wil volgen. Al een hele poos staat de cursus van de gym voor kinderen met een bewegingsachterstand naar mij te lonken. Steeds durf ik het weer niet aan. Laat ik mij tegenhouden door argumenten waarom het op dit moment niet kan. Alles komt mij goed uit als tegenargument, juist omdat ik mij niet zeker genoeg vind om eraan te beginnen.
Mijn sterke punt is mijn creativiteit. Dit heb ik redelijk ontwikkeld. Nu ga ik bezig met een ander gebied te ontwikkelen!
Bij het nemen van dit besluit kom ik ook ineens allemaal dingen tegen die mij hieraan herrinneren. Zo kwam ik een hele mooie wijsheid tegen, deze ga ik de komende tijd onthouden:

Om oud en wijs te worden
moet je eerst jong en dom zijn geweest.

Je kunt reageren of trackbacken.

3

 1 
Erna:

BRAVO !!!!!!!!! DOEN ,DIRECT DOEN !!!
MAAR HET MAAKT ME RAZEND EN VERDRIETIG TEGELIJK ALS IK LEES DAT JE EX SCHOONOUDERS DAT GEZEGD HEBBEN .MIJN EIGEN MOEDER HEEFT TEGEN MIJ OOK ALTIJD GEZEGD DAT IK DIT NIET MOET DOEN EN DAT VEEL TE MOEILIJK WAS ,MET ALS GEVOLG DAT IK NIKS DEED, NERGENS BIJ DURFDE EN GEEN MIDDELBARE SCHOOL HEB GEVOLGD , HEEL VEEL HEB IK JAREN LATER INGEHAALD ,MAVO GEDAAN EN MUZIEKINSTRUMENTEN LEREN BESPELEN, DAT WOU IK VROEGER OOK ALTIJD AL ,MAAR TOCH HEB IK NOG STEEDS WROEGING DAAROVER OMDAT ME HET ONTHOUDEN IS ,NU IK DIT ZO SCHRIJF ZIT IK AL BIJNA WEER TE HUILEN EROVER .dUS LAAT JE DOOR NIEMAND TEGENHOUDEN MET WAT JE GRAAG WILT DOEN ,EN DOM ,JIJ BENT ABSOLUUT NIET DOM !!ALS JE DAT ZOU ZIJN KON JE NIET AL DIE CREATIEVE DINGEN BEDENKEN ,EN JE KINDEREN NIET ZO OPVOEDEN ZOALS JE NU DOET ,IK VIND JE JUIST HEEL WIJS VAAK .
ZO DAT WOU IK EVEN KWIJT,
HEEL VEEL SUCCES ALVAST MET WAT JE GAAT DOEN.
PS. PABO ALSNOG WEER OPPAKKEN OOIT IS OOK NOG EEN OPTIE .

 

Van 26-7-2006, 14:20u
 2 
marike:

als jij dom zou zijn, wat ben ik dan….
ik kijk al jaren tegen je op, wat je op de gym doet. gaan we over een paar jaar samen de pabo weer doen. als je kids allemaal naar school gaan, gaan we kijken of overdag deeltijd mogelijk is. ons samen moet dat lukken…

 

Van 27-7-2006, 11:33u
 3 
marike:

zou voor s ook gezichtverlies zijn, als jij het wel gehaald zou hebben 😉

 

Van 27-7-2006, 11:35u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie