Kinderfeestje nr 1 deze week

Op het net sinds 19-7-2006, 20:41 uur

 

kinderockifeestje.jpg

Vanmiddag heeft Ocki zijn kinderfeestje gehad. Het thema was, sprookjes. De uitnodiging was een sprookjesboek (tekst zie hieronder). Door het hete weer moest ik de opdrachten aanpassen en heb ik waterspelletjes erin verwerkt.
Bij binnenkomst werd als eerste opdracht een t-shirt betekend met daarop iets van een sprookje. Hier waren allen (min 1) een hele poos mee druk. Daarna verstopte de wolf de cadeaus zodat roodkapje deze kon gaan zoeken. Eigenlijk was dit een tikspel, maar ja de warmte. Bij het koekemannetje werd er taart gegeten. Opdracht 5 ging over de reus en de kabouter. Dit was een speurtocht door de buurt. Nu werd het buiten in het badje. Ze moesten met een waterpistool de (ballon)kabouters van de stoelen schieten. De grote beker van de reus vullen door steeds met kabouterbekers heen en weer te lopen. En vragen beantwoorden over sprookjes. Als je het antwoord fout had dan werd er een waterballon op je gegooid. Het vrij spelen werd wat ruw. Gelukkig was daar heel weinig tijd voor want de patatjes waren er al, daarna ging het huiswaarts.
Ocki vertelde later dat hij alles heel leuk had gevonden. Het t-shirt moet morgen aan naar school.

Tekst uitnodiging:
Heel,heel lang geleden, wel zo’n 74 maanden. Toen was er een rijke man die een mooie vrouw had en zij hielden heel veel van elkaar. Zij woonden in een oud slot middenin een groot dicht woud. Op een dag werd er een blond jongetje geboren, zij noemden hem Ocki. Ocki groeide op tot een dapper jongetje. Hij vond het heerlijk om in het bos te spelen met zijn vleermuiscape om en zijn houten zwaard in de hand. Dan deed hij alsof hij met draken aan het vechten was.

Op een dag was Ocki weer aan het spelen in het bos toen hij een dinosaurus tegen kwam. Deze dinosaurus was eigenlijk een tovenaar. Hij vroeg Ocki wat hij graag zou willen. Hier hoefde Ocki niet lang over na te denken. Een feestje voor mij en mijn vrienden, antwoordde hij. Dat kan, zei de tovenaar, maar dan moet je 6 opdrachten uitvoeren. De eerste opdracht krijg je nu vast mee.

Zorg ervoor dat je vrienden een uitnodiging voor het feestje krijgen.

Ocki ging aan het werk om de uitnodigingen te maken.

Wil je weten hoe het afloopt?

Kom dan, als je wilt verkleed, op woensdag 19 juli naar het slot aan de Zwavertsweg 257.

Wij verwachten je om 14.00 uur. Hopelijk zijn alle taken klaar om 17.00 uur.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
Erna:

ik vind het geweldig van je dat je al die creatieve dingen steeds weer bedenkt de meeste moeders kunnen dat niet hoor ,die besteden dat uit in de vorm van een pretpark of zo iets ,ik ben dus op jou ook heel trots (zie afsluitingsviering)
geniet nu van de vacantie!

 

Van 24-7-2006, 17:29u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie