Project de moestuin

Op het net sinds 18-7-2006, 20:25 uur

 

seizoentafel_moestuin.jpg

Vorig jaar hebben we Pjotr zijn juf een doos gegeven met allerlei dingetjes erin over de bij. Zodat ze na enige aanpassing daarvan een aandachtstafel mee kon inrichten.
Dit jaar neemt Ocki afscheid van de onderbouw. Voor zijn juf maken we ook zo’n doos. Dit keer hebben we als thema: de moestuin. De knutsels van eigen hand waren wel de makkelijkste dingen. Ik vind het heel leuk werk om te doen, maar ook heel lastig omdat ik de montessori achtergrond mis. Gelukkig kon een vriend mij een heel eind helpen. Al bleek dat ik toch weer een fout heb gemaakt in een tellesje. In de doos zat: een tellesje met alleen worteltjes, een tellesje met verschillende groentes en fruit, een leeslesje op niveau 1, een appelproeflesje, bewegingslessen, knutselwerkjes gemaakt door Pjotr en Ocki, twee boeken, posters over groente en fruit, tuinkerszaad, pompoenzaad (wou Ocki heel graag), nep groente en fruit en allerlei verwante dingen die ik op het internet gevonden had.
Ocki kwam met de doos onder zijn arm op school. In de klas bleef er maar vanalles uit de doos komen. Ocki legde uit wat wat was. Pjotr zijn vorige juf kwam langs en werd uitgenodigd om mee te kijken. De andere onderbouwjuf kwam ook. “Nou dan komt Tosca bij mij in de klas, ” was haar commentaar. Oh help, kon ik alleen maar denken. Ik maak zo wel een doos voor haar als Tosca maar niet naar haar hoeft.
Alles terug in de doos hoefde niet. De juf wou graag alles nog aan de rest van het team laten zien. Blijkbaar is deze doos in goede aarde gevallen.
Helaas duurt het nog even voordat ik weer aan zo’n project kan beginnen. Voordat Tosca afscheid neemt van de onderbouw…

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie