Poetsles

Op het net sinds 7-6-2006, 18:35 uur

Vandaag hadden de jongens bij de tandarts poetsles, of mama ook goed wou opletten 🙂  Pjotr mocht als eerste in de stoel. S. deed voor wat ze van Pjotr verlangde. De haartjes van de borstel schuin op de tanden en het tandvlees en dan goed heen en weer. Belangrijk was vooral de vaste volgorde. Eerst onder buitenkant, dan onder binnenkant en als laatste de kauwvlakken. Dit herhaal je dan weer aan de bovenkant. Voor de spiegel mocht Pjotr het vervolgens laten zien. De twee keer per dag dat de jongens doen was goed. Wel moest je als ouder de tanden 1 keer per dag goed napoetsen tot de leeftijd van 10 jaar. Dan pas was de motoriek zo goed ontwikkeld dat ze het verantwoord zelf konden.
Ocki zijn motoriek is echter zoveel minder dat hij alleen nog maar met de elektrische tandenbortsel mag poetsen. Hierin kreeg hij les. Het borsteltje net als met de handtandenborstel en dan 3 tellen op elke tand stilhouden. Deze regel heb ik gelijk vervangen door 5 tellen. Mijn heren tellen namelijk zo supersnel tot 3 dat als ze tot 5 tellen ze ongeveer net zolang geteld hebben als S. het tot 3 deed. Het spoelen van de mond werd als laatste nog even goed doorgenomen en daarna mochten ze met een nieuwe tandenborstel weer huiswaarts.
Thuis werd alles uitvoerig aan Erik uit de doeken gedaan. Erik is namelijk diegene die ’s avonds met hen poetst. “Pap, JIJ moet ons napoetsen en je moet wel spoelen hoor!” kreeg hij te horen. Hopelijk gaat het een positief resultaat opleveren, bij Pjotr was namelijk alweer een gaatje ontdekt.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie