Sirene met losse tanden

Op het net sinds 24-4-2006, 19:07 uur

Tijdens het eten hoorde ik buiten Ocki zijn sirene afgaan. De grote buurjongen kwam hem thuis brengen met de mededeling dat hij van het skate-board afgevallen was en nu een tand door zijn lip had.

silostand.jpg

Met  een ‘ijs’doek Ocki op de bank gezet. Toen het bloeden iets gestopt was gekeken. De onderlip was iets opgezwollen en er zat een redelijke snee in. Dom van mij om niet verder in de mond te kijken. Dit bedacht ik mij pas 5 minuten later. Wat ik in zijn mond zag deed mij schrikken. Zijn hele bovenkant boven de bovenste twee voortanden was blauw met blaasjes. Heel voorzichtig aan de tanden gevoeld. Deze zaten los.
Pfff hoeveel kan je denken in 1 seconde. Blijkbaar heel veel. De telefoon gepakt en de tandarts gebeld. Gelukkig kwam Erik die het telefoneren van mij over kon nemen.
De tanden en kiezen van Ocki kunnen nog recht op elkaar. Aangezien hij bijna 6 is en dit nog melktanden zijn doen ze er niets aan. Bij deze leeftijd lossen de tandwortels wat op en zal bij een val de tanden ook sneller los gaan zitten. Hij mag voorlopig (10 dagen) niet bijten met die tanden en eten met zijn kiezen. De lieve schat heeft behoorlijk wat pijn. Hopelijk wordt het zo na een paracetamolletje wat beter. Morgenvroeg ga ik voor de zekerheid toch nog even met hem naar de tandarts.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
marike:

dikke knuf van mij

 

Van 24-4-2006, 22:45u
 2 
Erna:

Wat ontzettend zielig !en hij is ook nog jarig deze week.ik bel nog wel!
geef je hem alvast een dikke kus van mij?

 

Van 25-4-2006, 11:30u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie