20 maand

Op het net sinds 18-4-2006, 18:59 uur

 

20mnd.jpg

20mnd_2.jpg

Vandaag is de jongste alweer 20 maand geworden. Zo klein en al zoveel kunnen. De ene vaardigheid na de andere leert ze zich aan. Wonderbaarlijk hoe kleine baby’s zich zo snel kunnen ontwikkelen naar kleine mensjes.
Tosca heeft het tekenen ontdekt. Ze weet al waar het papier ligt wat hiervoor bedoeld is. De lade met potloden kan ze ook al bij (al mag dat niet). Ze kiest na een paar ‘krasjes’ een ander kleurig potloodje om zo vervolgens verder te gaan. Haar gebaren zet ze steeds meer om in woorden. Boe voor koe. Aas voor kaas. De namen van haar broers komen er ook al redelijk uit. Eulie voor ernie. Zo zijn er nog wel meer woorden die ze al beheerst. Het klimmen en klauteren gaat al zo snel dat ik mijn hart wel eens vasthoudt. Gelukkig klimt ze zelden op onze open trap. Toevallig net vandaag. Als ik zeg dat we naar boven gaan dan gaat zij al naar de trap toe. Ze begrijpt meer dan ik wel eens in de gaten heb.
Een kattekop is ze ook. Achterin de auto zit ze nu niet meer. Dit omdat ze dan Pjotr zit te pesten door hem te krabben of te knijpen. Nog steeds mag niemand anders dan zijzelf op mijn schoot zitten, dan begint ze ook te trekken of wat ze ook maar kan verzinnen om diegene van mijn schoot te krijgen. Ze heeft een zonnig humeur en kan ook al echt om dingen lachen. Andere kinderen, vooral kleine kinderen vind ze erg interressant. Op school, als we de jongens ophalen, heeft ze ook al een ander meisje waar ze veel naartoe gaat. Kortom druk in ontwikkeling.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
marike:

En (al mag ik het van jou niet zeggen) ze is nog steeds een lekker ding!!!

 

Van 24-4-2006, 22:43u
 2 
Erna:

Dat is waar ook 20 maanden alweer !bij alles wat je opnoemt over haar, wil ik nog toevoegen dat ze ook heel lief en makkelijk is .tenminste..als er geen broers in de buurt zijn .

 

Van 25-4-2006, 11:38u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie