krijten met een afwasstaartje

Op het net sinds 13-3-2006, 13:29 uur

Vanochtend kreeg ik van een paar blokken verderop een mevrouw aan de deur. Of ik wel wist dat gisteren mijn kinderen bij de huizen van twee straten allemaal kruizen en rondjes hadden gekrijt op de deuren en muren. Dat wist ik dus niet. Die mevrouw vond het heel vervelend dat ze op haar huis hadden gekliederd, ze moesten om bij de deur te komen zelfs nog door het poortje heen. Het ging er heel lastig af. Of ik ze wel wou vertellen dat dat niet de bedoeling was.
Tja…de jongens naar beneden geroepen en gevraagd of ze dat gedaan hadden. Pjotr onkende gelijk en Ocki gaf toe. Gewapend met afwasborstels en een emmer water zijn we aan het schoonmaken gegaan. Die mevrouw,die aan de deur was geweest, was ook bezig. Tegen haar hebben ze sorry gezegd. Zij op haar beurt tegen de jongens dat ze het niet leuk vond, maar wel heel goed dat ze nu alles gingen schoonmaken. Het waren inderdaad heel veel huizen met kruizen en rondjes. Bij het laatste huis had ik de hoop dat het er nu wel in zou zitten dat je alleen op de stoep mag tekenen met stoepkrijt. Kwam de meneer van het laatste huis net naar buiten en vroeg aan de heren of ze er ook betaald voor moesten worden. Ik gelijk uitgelegd waarom ze schoonmaakten. Gaf hij ze toch nog geld…zucht. De jongens zag je kijken en denken.
Wie zegt dat pedagogisch correct opvoeden zin heeft?

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
Erna:

Ik moet wel lachen als ik het zo voor me zie ,hoe komen ze er op ?misschien de schuld van het sinterklaasjournaal, daar was toch ook iets met kruizen en rondjes ?
dus geef de schuld aan de NOS!
Arjan zag al helemaal een handeltje voor zich voor de jongens ,dat Pjotr tegen Ocki zegt ga jij nou even krijten ,en dat hij dan later bij die huizen langs gaat met de vraag of er nog iets schoon te maken valt .
Er zit wat in natuurlijk.

 

Van 14-3-2006, 13:03u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie