Waar hebben we eigenlijk speelgoed voor?

Op het net sinds 30-1-2006, 12:17 uur

Dat is iets wat ik mij de laatste tijd serieus afvraag. Vanochtend al helemaal. De jongens gebruiken het speelgoed voornamelijk om ermee te gooien en alles op 1 grote hoop te gooien. Het enigste waar wel mee gespeeld wordt zoals het hoort is Knex, soms Lego, gezeldschapsspelletjes, computerspelletjes en knutselmateriaal.
De heren hadden vanochtend bij Pjotr op de kamer al het speelgoed uit de kasten en laden gehaald en alles voor de deur gestapeld zodat ik er niet in zou kunnen. Samen met Tosca zat ik in de huiskamer te spelen toen we een enorm kabaal hoorden. Ik dacht dat het plafond naar beneden zou komen. Ik storm dus de trap op, probeer de deur open te doen….je raadt het al, dit lukte niet. Wat wel lukte was dat er een gedeelte van de stapel viel en de chaos die al in de kamer was nog erger werd. Whaaaaaaa ik ontplofte nog net niet. Het was natuurlijk mijn schuld want ik liet de berg vallen, ja ja. Samen hebben we opgeruimd. De playmobile gaat straks naar zolder. Het andere speelgoed ga ik ook uitzoeken. Ik ben het zo zat dat ze alleen maar op deze manier met het speelgoed kunnen spelen. We vragen geen speelgoed meer voor de verjaardagen. Ze vragen maar dekbedovertrekken,broeken, sokken, boeken, luistercd’s of andere dingen als het maar geen speelgoed is. Niet dat ik ze geen speelgoed gun. Maar er wordt niet mee gespeeld. Het zou ook kunnen zijn dat we er veels te veel van hebben. De heren hebben al meer dan ik ooit had. De methode van wat speelgoed wegzetten en een poos niet mee laten spelen en later weer eens aanbieden doe ik al. Dit keer laat ik het nog langer op de zolder staan. Al denk ik dat dit niets zal helpen.
Het zou mooi zijn als de heren wat meer buiten gingen spelen. Volgens mij is dit meer het soort ‘spel’wat hen ligt. Door de bosjes struinen, als ze konden slootje springen en andere bedenk maar wat met de natuur spelletjes. We wonen in een ideaal huis. De omgeving voor dit soort spelletjes vind ik wat minder ideaal. Vroeger 🙂 toen ik klein was had ik hiervoor de ideale omgeving. Jammer dat deze omgeving niet zo is.

Je kunt reageren of trackbacken.

4

 1 
Erna:

Ik zou ze alles aleen hebben laten opruimen, niet helpen dus ,dan bedenken ze zich een volgende keer nog wel ,want dan duurt het natuurlijk uren voor ze er mee klaar zijn ,ik zou ook woest worden ,en ze het liefst achter het behang plakken ,misschien is het ook en idee om ze te vragen of ze het speelgoed weg willen geven aan kinderen die niets hebben ,maar ja als ze dan ja zeggen weet ik ook zo gauw niet of je het dan ok daadwerkelijk moet doen ,het blijft heel moeilijk.Veel sterkte ermee!

 

Van 30-1-2006, 18:17u
 2 
hadieopapa:

Advies: speelgoed gewoon langzamerhand opruimen/verkopen. Geef ze maar laarzen en stokken en stuur ze het bos maar in. Kastuitbreiding heeft geen zin; wordt alleen maar volgestopt en jaren niet naar gekeken. Over 20 jaar wel interessant maar nu dus niet. Het is geen leedvermaak maar wel herkenning zegt Hennie al. Het is altijd de schuld van de moeder als de deur opengedaan wordt. Het is niet anders. Op Gerrit Peuscherstraat 71 is een huis te koop met uitzicht op de gymzaal; aquarium hebben de mensen al weggedaan en het dak is opgehoogd; een schuurtje bijgebouwd; de keuken uitgebouwd; je loopt er langs als je naar de gym gaat; bij de eikelsboom (mijn spelling) dus. Van al dat verkochte speelgoed moet het wel lukken.

 

Van 30-1-2006, 18:23u
 3 
marike:

Als je kids niet stimuleerd door te helpen dan doen ze niets (of ligt dat aan mij) soms wil je ze wel een flinke trap onder hun kont geven, ik weet niet hoe andere ouders het doen, maar mijn kinderen te laten doen wat ik wil is soms onmogelijk en heeeel frustrerend.

 

Van 31-1-2006, 00:29u
 4 
Erna:

even reageren op harry,zoals Johan Cruif altijd al zegt ieder nadeel heb z'n voordeel, je kunt wel gaan verhuizen omdat je dan hoopt dat je kinderen dan meer buiten spelen ,maar stel dat ze dat helemaal niet willen ,mijn jongens waren haast met geen stok naar buiten te krijgen ,en als je dan in een lekker huis woont zou ik toch kiezen voor dat huis, zeker in ons nederlandse klimaat .En Marja, het is nu misschien even lastig, maar kleine kinderen worden snel groot moet je maar denken ,en dan is alles weer heel anders.

 

Van 31-1-2006, 12:41u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie