Gesprekjes

Op het net sinds 10-1-2006, 21:22 uur

Na de vakantie begon ik met gesprekjes op school met de juffen. Ik maakte me wat zorgen om de fijne motoriek van Ocki. Zijn juf bevestigde dit ook dat hij hierin slecht is. Toch zag ze wel langzaamaan vooruitgang (ik niet). De komende twee maand houdt ze het extra in de gaten. Gaat het dan nog te langzaam schakelt ze de interne begeleider in voor evtentueel extra werkjes. Op dit moment was er geen geld meer voor remedial euh…woord kwijt. Een schoonschrijver zal Ocki in ieder geval nooit worden. Dit hoeft van mij ook niet. Op dit moment vind hij getallen erg interressant en wil ze ook graag schrijven. Dit lukt niet en dan wordt hij ouderwets boos. Ik zou het zo jammer vinden als zijn motoriek zijn verdere ontwikkeling ook zou remmen. Als iets niet lukt pakt hij het werkje namelijk niet uit zichzelf weer.
Pjotr heeft sinds hij naar school gaat weer nachtmerries. Van voor de vakantie klaagt hij al over buikpijn. Nu de nachtmerries erbij komen heb ik het gevoel dat hij zich innerlijk toch druk zit te maken. Dus heb ik ook maar even met zijn juf gepraat of haar iets in de klas is opgevallen. Zowel zij als ik konden niets bedenken. Pas toen ik opstond om weg te gaan schoot mij het afzwemmen van aankomende zaterdag te binnen. Maar hier zou hij toch niet al van voor de vakantie over inzitten? Hij krijgt in ieder geval rescue remedie. Heel fijn vond ik het wel dat de juf zelf voorstelde om voor het slapengaan Reiki te geven of hem ‘af te sluiten voor negatieve invloeden’zoals bijvoorbeeld een onzichtbaar tentje te bouwen. Ik vind het fijn dat zij blijkbaar ook open staat voor wat er nog meer in het leven is dan het zichtbare. Nu nog uit zien te vogelen waar het jongetje zich zo druk over maakt.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie