Dozenkasteel

Op het net sinds 21-11-2005, 23:25 uur

 

dozenkasteel.jpg

Vanavond hebben de ouders geholpen om de school in sinterklaassfeer te krijgen. In de onderbouw wordt er elk jaar geknutseld met grote dozen. Dit jaar was het kasteel weer aan de beurt. Van huis had ik een katrol meegenomen. Deze hebben we aan het plafond bevestigd en nu kunnen de speelpietjes de pakjes in en uit het kasteel hijsen. De hijspiet mag in de toren staan. Natuurlijk kon een cirkel bij de ophaalbrug niet ontbreken. In dit kasteel mogen wel pietjes komen slapen (dit omdat er geen pietenhuis meer is).
Ik vind het erg leuk om ieder jaar weer bezig te zijn met de dozen. Ten eerste krijg je een ander contact met de andere ouders. Ten tweede de reacties van de kinderen de volgende dag zijn geweldig. Twee weken lang wordt er intensief met het dozenbouwsel gespeeld. Volgend jaar heb ik geen kind meer in de onderbouw. In de midden- en bovenbouw versieren de kinderen met zelfgemaakte knutsels hun klas en hoeft alleen de hal door de ouders versiert te worden. Maar ik heb gelukkig al toestemming om gewoon bij de onderbouw mee te mogen blijven helpen.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
marike:

heel mooi!!

 

Van 25-11-2005, 10:56u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie