Piratenfeestje

Op het net sinds 16-9-2005, 21:09 uur

 

verjfocki.jpg

Ocki heeft de hele zomervakantie, elke dag wel een keer, gevraagd wanneer zijn verjaardagsfeestje nou kwam. Afgelopen maandag heeft hij uit de uitnodigingen verstuurt per flessenpost. Vanmiddag was het dan zover.
In de huiskamer hebben we van stof een piratenschip gebouwd. De paal konden we goed gebruiken als mast. Bovenin de mast hoort natuurlijk een kraaiennest (emmer zonder bodem) waarin we flip de beer hebben gestopt.
De cakejes kregen een zeil en werden zo een bootje. We hadden piratenrum (ranja) en kanonskogels (slagroomsoesjes). Gelukkig kwam Marike me bijstaan. Zij kan heel goed van balonnen figuren maken. Zo heeft ze voor de hele groep zwaarden en papegaaien gemaakt. Bij de speurtocht buiten renden de piraten om het hardst van het ene bootje naar de andere. De kant van de grote zeil die moesten ze nemen. Het is maar goed ik op het apenveldje wou gaan haaienhappen. Anders hadden ze de hele route in maar 5 minuten afgerend. Helaas was het apenveldje nogal drassig. Van de bult af rollen ging nog wel. Maar toen ze in de plassen wouden stampen en springen besloot ik toch maar verder te gaan. Na het vissen, papegaaien prikken en kanonskogelen kwam Erik met de patatjes. Kon ik ondertussen de schatten gaan verstoppen boven. Aan elke schat zat een lang touw. Als ze deze volgden kwamen ze vanzelf bij hun schat terecht. Precies op tijd waren we klaar. Het viel me dit keer reuze mee. De groep was niet zo heel druk en ik had hele goede hulp aan Marike. De kinderen gingen allemaal enthousiast weg. Wat wil je dan nog meer…

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
marike:

Wel handig dat ik ons fototoestel heb laten liggen he?!

 

Van 17-9-2005, 15:02u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie