Weer naar school

Op het net sinds 5-9-2005, 20:37 uur

Vanochtend weer naar school. Pjotr op zijn nieuwe fiets. Op het schoolplein waar hij zelf zijn fiets weg moest zetten zag ik hem al wat dralen. Nadat ik Tosca, Ocki en alle spulletjes van mijn fiets had en naar hem toe kwam zag ik de tranen in zijn ogen staan. Pjotr hebben we eerst naar zijn klas gebracht. De juf stond nogal lang met twee kinderen te praten. Pjotr stond erg stil tegen mij aan. Ik heb mijn hand op zijn schouder gelegd en hem wat zacht gestreeld. Toen hij eindelijk aan de beurt was gaf de juf hem een hand en zei ga maar vast zitten en weg was Pjotr.
Ocki had geen zin in school. Eenmaal in zijn klas pakte hij de draad zo weer op.
Op de terugweg door de hal hoorde ik dat Anouska de kinderen naar de gymzaal had gebracht en dat ze gym hadden van Vincent. “Arme Pjotr,’ dacht ik. ‘ Veel moeite en dan al meteen naar de gymzaal naar een vreemde meneer.’ Maar bij het ophalen bleek dat ik het mis had gehad. ‘ Gym ken ik toch wel, mam.’ Hij had genoten van de gymles en de rest van de dag had hij het ook leuk gehad. Een lesje voor mij dat ik wat meer vertrouwen in mijn kereltje moet hebben.

Je kunt reageren of trackbacken.

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie