Klassenindeling

Op het net sinds 28-6-2005, 16:51 uur

Vorige week hadden we een 10 minutengesprek bij de juf over Pjotr. Hierin kwam de klassenindeling al ter sprake. Pjotr kan eigenlijk met iedereen samenwerken. De juf noemde een zestal namen. Dit kon ik beamen. Al is Matthijs zijn beste vriend. dat hij niet bij Matthijs in de groep zou komen werd mij in dit gesprek al duidelijk. er gaan vier jongens over naar  de middenbouw. Een andere jongen hangt blijkbaar erg aan Matthijs en de juf had al duidelijk gemaakt dat ze niet alle vier de jongens in 1 groep kon doen. Ach ja daar had ik mij enigzins mee verzoend, er blijven nog 4 meiden over waarvan hij er met 2 heel goed overweg kan. Dat wil zeggen met die 2 wil hij na schooltijd ook wel spelen.
Wat blijkt vandaag, hij zit met geen van allen in de groep. Ik heb het er moeilijk mee. De juf bij wie hij gaat komen is denk ik uitermate geschikt voor Pjotr. Maar het doet me zeer dat geen van de meiden die in het 10-minutengesprek genoemd zijn bij Pjotr in de klas komen. Erik denkt dat het wel gaat meevallen, dat hij nieuwe vriendjes gaat maken. Zie ik het dan zo anders? De afgelopen  drie jaren in de onderbouw heeft het Pjotr veel moeite gekost om met anderen na schooltijd af te spreken. Nu heeft hij eindelijk een groep van  waar hij graag bij speelt en zitten ze in een andere klas.
” Ach,” zegt Erik, ” Ik speelde ook niet met kinderen uit mijn eigen klas maar met de kinderen uit Arjan zijn klas.” Na schooltijd kan dat ook wel en in de pauzes op school. Maar de school die wij gekozen hebben is samen werkjes en lesjes doen heel belangrijk. Deze werkjes deed hij vaak samen met diegenen die nu naar die andere klas gaan. Ik kan mij er blijkbaar niet overheen zetten. Het buurjongetje gaat welliswaar mee naar zijn nieuwe klas. Maar uit zichzelf zal Pjotr daar niet gaan spelen.
Ik baal.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
Erna:

Nou raar hoor van de school ,erg jammer ook en kan het niet nog veranderd worden?

 

Van 29-6-2005, 14:40u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie