As en botjes

Op het net sinds 13-6-2005, 13:58 uur

Tijdens het autorijden zat ik hardop na te denken, dat ging ongeveer zo:’ He een lijkwagen, dan zit ik nu dus in een rouwstoet, zo te zien richting het crematorium, dan moet ik maar even een stukje meerijden.’
Hierna kwam het gesprek op gang.
Pjotr:’ Mam wat is een lijkwagen?’
Ik:’ Een auto met een dood lichaam erin.’
Pjotr:’ En een crematorium?’
Ik:’ daar waar ze het dode lichaam gaan verbranden.’
Pjotr:’ en het as dat strooien ze dan uit.’
Ik:’ of ze stoppen het in een urn en…’
Pjotr:’ wat is een urn?’
Ik:’ euh…een soort bloempot met een deksel erop. En de urn kan je dan op de schoorsteenmantel zetten of begraven of in een nisje zetten.’
Pjotr:’ wat is een nisje?’
Ik:’ Een…soort boekenkast waarin je de urnen kunt zetten.’
Pjotr: ‘ verstrooien van het as is dan het makkelijkst he mam.’
Ik:’ er blijft niet alleen as over, niet alles verbrand, er blijven ook nog een paar botjes over.’
Ocki: ‘ en die geven we dan aan Ernie.’

Je kunt reageren of trackbacken.

1

 1 
marike:

🙂
Volgens mij is dat een goede manier om met dit soort dingen om te gaan, lekker nuchter en (onbedoelde) humor erbij. Ik herinner mij van de begravenis van mijn tante nog heel goed dat een neefje naast het graf erin keer en gewoon hardop 'tjee, wat diep' en die kinderlijke eerlijkheid helpt wel bij verwerkingen van dingen.

 

Van 14-6-2005, 15:51u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie