Een koffer vol dieren

Op het net sinds 31-5-2005, 21:29 uur

 

muziekkikker.jpg

De koffer van de muziekschool zat weer vol. Dit keer hebben de kinderen 7 weken lang gezongen over dieren. Er kwam een slak,haas,beer,olifant,muis,bij en rupsje nooitgenoeg voorbij. Aan het einde van het thema mogen wij als ouders komen kijken. Pjotr mocht als eerste wat uit de koffer halen. Hij pakte het kleinste wat erin zat, de muis. Ocki had duidelijk geen zin en liep de hele tijd te stieren (om in het thema te blijven 🙂 ). Uiteindelijk kreeg Ocki kikker te pakken. Kikker is diegene die elke keer vanaf het begin erbij is. Kikker praat alles aan elkaar. Met kikker in zijn hand deed Ocki zowaar nog even mee. Pjotr kon heel mooi een loopje van de olifant nadoen. Af en toe kon ik hem horen zingen. Ocki vind er niks meer aan. Pjotr vind het nog wel leuk maar dan met de ‘oude’ juf en niet met de inval. Gelukkig was dit tevens de allerlaatste les. Zaterdag open dag en dan mag Pjotr zich gaan orienteren op een intrument. Maar als het aan mij ligt houden we een jaartje rust bij de muziekschool.

Je kunt reageren of trackbacken.

3

 1 
Erna:

Ik zou het niet doen dat jaartje rust ,ze zitten er nu nog midden in en in een jaar kan er zoveel gebeuren dat met muziek bezig zijn helemaal uit beeld kan verdwijnen en dat zou heel jammer zijn want het is geweldig om een instrument te bespelen en daar kun je maar beter zo jong mogelijk mee beginnen !

 

Van 1-6-2005, 13:24u
 2 

Het probleem is dat Ocki de muziekschool (lees de cursus 'een koffer vol muziek') vreselijk vond. Dit begon na de wisseling van de juf. Na die tijd was het een strijd om hem daar heen te krijgen. Pjotr wil graag trombone spelen. Ondertussen ben ik verzoend geraakt met het idee van blaasinstrument. Maar trombone kan je pas volgen als je 8 a 9 jaar bent. Blokfluit mogen ze niet van Erik, dat maakt meer kapot dan hem lief is. Volgens mij blijft Pjotr muziek wel mooi vinden. Ocki een vervolgcursus 'een koffer vol muziek' laten doen, dan ben ik bang dat hij de muziekschool nooit meer leuk gaat vinden. Dus vandaar dat jaartje rust.

 

Van 1-6-2005, 14:28u
 3 
marike:

Er is ook nog muziek en beweging. (voor groep 3)

 

Van 2-6-2005, 12:48u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie