Eindelijk

Op het net sinds 6-5-2005, 21:37 uur

 

schaak.jpg

Vanmiddag hebben we bij mijn ouders gezeten. Na het avondeten aldaar hebben we Ocki daar achtergelaten voor zijn verjaardagsweekend. Bij het naar bed brengen van Tosca hebben Pjotr en ik naar ‘Lang leve de Koningin’ gekeken. Hierin wordt op een speelse wijze uitgelegd hoe de schaakstukken zich mogen bewegen over het bord. Pjotr is al een hele poos benieuwd naar hoe schaken gaat. Na het kijken was het wel wat laat maar we zaten er helemaal in. Dus hup naar beneden, de schaaktafel in het midden van de kamer en oefenen hoe de schaakstukken mogen bewegen. Dit natuurlijk wel in een echt spelletje vond Pjotr. Nou dat was nog goed nadenken voor ons allebei. Het eindigde trouwens in een remise. Want half tien vond ik toch wel kinderbedtijd en er waren bijna geen schaakstukken meer over om de beide koningen nog schaak te zetten. Pjotr was het er uiteraard niet mee eens. ‘Mam, morgen zijn we maar alleen he. Dan gaan we weer schaken. Als we opstaan en dan naar zwemles en dan weer schaken, he?’
Nou deze mam vind dat helemaal niet erg. Deze mama wil al heel lang leren schaken en wat ze vanavond van haarzelf heeft gezien…..de man van mijn vriendin moet nog maar even wachten met een potje schaken tegen mij (ben denk ik binnen 10 zetten schaakmat 🙂  )

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
marike:

Je kunt het altijd nog op mij uitproberen! Ik weet alleen de basis zetten en heb absoluut geen techniek. Ik speel op goed geluk.

 

Van 9-5-2005, 16:48u
 2 

Wij spelen ook op die manier 🙂 maar wel erg leuk om te zien dat Pjotr de zetten al wel snapt. Alleen het paard blijft lastig.

 

Van 9-5-2005, 20:05u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie