Niets zo charmant…

Op het net sinds 30-3-2005, 23:37 uur

…als een spreuk aan de wand. Met Erik had ik het erover dat hij anderen niet aanbied of ze iets willen. Bijv als hij zelf een snoepje neemt. Hij vind dat maar onzin: zo werkt dat hier in Twente niet, als je wat wil dan moet je het vragen. Ik ga mijn collega’s op het werk toch ook niet een boterham aanbieden als ik ga eten, als ze het vragen mogen ze er best een.
Dus ik wil hier in huis een ’tegel’ of iets dergelijks met daarop de tekst: als je wat wil dan moet je het vragen, maar dan op z’n twents. Zelf maken lijkt me ook wel wat voor straks rond 5 december. Moet ik alleen de tekst nog goed vertaald zien te krijgen in het Twents.

Je kunt reageren of trackbacken.

6

 1 
hadiepa:

Ik zal er n o o i t aan wennen.

 

Van 31-3-2005, 20:47u
 2 
Erna:

Laat ik je dan vertellen dat het absoluut niets maar dan ook niets met een Twents gebruik te maken heeft ,dan zouden wij ook zo moeten zijn ,en volgens mij is dat toch echt niet zo,ik snap niet hoe hij er bij komt,en Opa Harry heeft groot gelijk als hij zegt dat hij er nooit aan wennen zal .Die boterham waar hij het over heeft is een totaal ander verhaal dat hoef je ook niet aan te bieden ,maar andere dingen zoals koffie ,thee of een drankje aanbieden als je bezoek krijgt nu juist wel ,weet je hoe dat heet?Gastvrijheid!En Gastvrijheid betekent op zijn beurt,Wees Welkom in mijn huis! Dat wou ik even kwijt!

 

Van 31-3-2005, 23:05u

Ai wat wilt, moi 't vroag'n.
(Zoiets ;-)).

 

Van 2-4-2005, 09:15u
 4 
marike:

[3] is 'wilt' dan niet 'mot' 😉

 

Van 2-4-2005, 11:29u

Da's weer een soort van dubbele onbeleefdheidsvorm. 😉

 

Van 3-4-2005, 08:21u
 6 
marike:

[5] Ha, maar het is toch ook dubbel onbeleeft om alleen voor jezelf te zorgen? 😉

 

Van 4-4-2005, 08:01u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie