Beroemdheden

Op het net sinds 26-9-2004, 16:29 uur

Vanaf afgelopen vrijdag hoort Erik bij de beroemdheden 😉
Hij speelde zijn rol als onderkruiper met glans. Ik was blij dat ik het heb kunnen zien.

Een klein stukje uit de recentie:
In de pijpenbuigerij van Stork is het donker, kaal en kil. Het gedreun van machines, zowel ritmisch opzwepend als nietsontziend en elk ander geluid onderdrukkend, weerklinkt door de hal. De boodschap is duidelijk. Hier wordt geen tijd verdaan met loos geklets. Hier wordt gewerkt. De muziektheatervoorstelling ‘Het Twentsche Paradijs’ heeft het Twentse textielverleden als onderwerp. Muziekvereniging Armonia besloot delen uit het werk van de componist Stephen Melillo te combineren met teksten uit ‘het Twentsche Paradijs’ en deze voor te laten dragen door verschillende acteurs. In de werkplaats staan verschillende steigers opgesteld. Daarop nemen beurtelings arbeiders, vakbondsmannen, textielbaronnen en onderkruipers plaats. Vanuit hun visie vertellen deze personages de geschiedenis van de textielindustrie.

Wel heb ik een beetje last gehad van het feit dat ik de textielbaron en de onderkruiper kende. Ik moest herhaaldelijk in mezelf lachen om hoe ze hun rol neerzetten, de manier waarop ze iets zeiden of bewogen. En dat terwijl het geen vrolijk stuk is.

Er is veel gebeurd afgelopen dagen die de moeite waard zijn te vermelden. Maar ik kom er maar niet toe om achter de pc te kruipen. Misschien vermeld ik het later nog.

Je kunt reageren of trackbacken.

1

Dat had ik ook wel willen zien. Jammer.

 

Van 26-9-2004, 18:31u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie