Deuteranomalia<%image(20040913-ishi_kleurentest.jpg|291|286|)%>

Op het net sinds 13-9-2004, 11:03 uur

Vanochtend mocht Pjotr nog een keer terugkomen voor de ogentest/ kleurentest. Vorig jaar  had hij moeite met de kleurentest en kwam eruit dat hij kleurenblind zou zijn. Dit is erfelijk belast. En ja hoor mijn vader heeft het ook (wat ik nooit gemerkt heb).

Pjotr heeft het dus ook. Er zijn verschillende vormen en daarin weer allerlei gradaties. De vorm van Pjotr heet dus waarschijnlijk; Deuteranomalia (Bij een deuteranomalia afwijking is de hoeveelheid groen-gevoelige kegeltjes verstoord. Dit komt voor bij maar liefst 4,9 procent van de Kaukasische mannen).

Vandaag ging dfe test stukken beter dan de vorige keer. En nee ik heb niet met hem geoefend. Pjotr heeft dus een erg lichte vorm. Maar het lievelingsberoep van veel jongetjes (tenminste toen ik klein was) mag hij niet uitoefenen, namelijk piloot. Voor de rest zou het op zijn beroepenkeuze niet van invloed zijn.

Je kunt reageren of trackbacken.

2

 1 
Erna:

SHIT !!!ik heb altijd al graag een piloot in de familie willen hebben ,en zeker een kleinzoon. GRAPJE!!!!
maar wat maakt het uit ! ik heb ook al eens een keer gelezen geloof ik dat super inteligente mensen vaak kleurenblind zijn dus …niet getreurd.
groetjes Erna

 

Van 13-9-2004, 13:59u
 2 
hadieopa:

Voor mij is een beschuit met gekleurde muisjes en volgens je moeder staat er een getal vijf. Zal best. Pjotr past wel bij de Kaukasus (=Russisch voor beginners). Drs. P. had het in een liedje ook over een Pjotr.

 

Van 13-9-2004, 22:24u

Reageer:

Naam(*)
Mail (blijft geheim)(*)
Website
Jouw reactie